Wino to powstało w winnicy Domaine du Viste w
Vauvert, które znajduje się w regionie Langwedocja-Rousillon, między miastami Nîmes i Montpellier w samym sercu „Petite Camargue”. Filozofią właścicieli jest szacunek dla środowiska i zrównoważonego rozwoju.
Posiadają certyfikat HVE. Aspekty oceniane w ramach tej certyfikacji obejmują bioróżnorodność, stosowanie produktów fitosanitarnych, wykorzystanie zasobów wodnych i zarządzanie nawożeniem. Stosują organiczne metody do leczenia winorośli. Nie stosują siarczanu miedzi do zabiegów, zamiast którego używają sprayu wykonanego z lokalnych skórek pomarańczy w celu ochrony przed pleśnią i owadami. Nie używają też herbicydów i pestycydów.
Winifikacja Domaine du Vistre łączy w sobie nowoczesność i tradycję. Zbiór odbywa się w najniższych temperaturach, dzięki czemu zachowany jest słodki aromat winogron. Na etykiecie widnieje rysunek przebiśniegu, który nawiązuje do okresu wczesnej wiosny, kiedy to kwitnie w winnicy tworząc niezapomniany widok.
Mas du Vistre ma kolor jasnoróżowy ze srebrnymi refleksami
NOS : bardzo wyrazisty urzeka aromatami owoców cytrusowych jak pomelo, a także truskawek i syropu grenadina
USTA : krągłe, orzeźwiające, idealny zachowany balans między słodyczą a kwasowością, lekko pikantna nuta na finiszu
POTRAWY : mięso z grilla, pizza, sałaty np. nicejska, z krewetkami, grecka, świetny aperitif