- Nowy

Styl: | czerwone wytrawne |
Szczep: | Braucol, Merlot, Cabernet Sauvingon |
Klasyfikacja : | AOP GAILLAC |
Winifikacja: | fermentacja na rodzimych drożdżach, dojrzewanie 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego |
Temperatura serwowania: | 16-18⁰C |
Zawartość alkoholu: | 14,5% |
Pojemność: | 750 ml |
Wino, które z finezją i precyzją wyraża charakter ziem Gaillac. Le "V" Rouge łączy w sobie 3 odmiany winogron, zapewniając ekscytujące doznania dla kubków smakowych. Każda odmiana winogron ma możliwość wyrażenia siebie, bez dominacji, co wymaga od winiarza niezwykłego wyczucia i specjalistycznej wiedzy. Winogrona użyte do produkcji pochodzą w rygorystycznie wyselekcjonowanych działek.
VIGNE LOURAC "V" ma głęboki ciemnorubinowy kolor. Nos: intensywny, mocno owocowy (przejrzałe ostrężyny) oraz lekkie nuty drzewne. Wino doskonale zrównoważone, delikatne i świeże
Usta: aromatyczne i złożone, taniny aksamitne, piękna harmonijna całość z delikatnie słonym finiszem
Potrawy: czerwone mięso (cielęcina z borowikami, jagnięcina, żeberka wołowe z sosem Rouquefort), tłuste sery
Potencjał starzenia : 10 lat
Arkusz danych