

Styl: | różowe półwytrawne |
Szczep: | Cabernet Franc 70%, Cabernet Sauvignon 30% |
Klasyfikacja: | AOC Cabernet d'Anjou |
Temperatura serwowania: | 8-10°C |
Zawartość alkoholu: | 12,5 % |
Zawartość cukru resztkowego: | 17 g/l |
Pojemność: | 750 ml |
To różowe cuvée jest doskonałą równowagą między nutami owocowymi i pikantnymi. Produkowane w sposób tradycyjny i ekologiczny, butelkowane w winnicy Domaine de la Giraudière. Budowana przez trzy pokolenia w gminach: Brézé, Saumur i Turquant w Dolinie Loary winnica stosuje się rozsądne podejście szanujące środowisko, aby uzyskać winogrona doskonałej jakości i dzięki któremu terroir zapewni swój najpiękniejszy wyraz.
Cabernet d'Anjou, które powstało z ponad 20 letnich winogron cieszy się ogromnym powodzeniem wśród kobiet.
Kolor to krystaliczny róż z łososiowym odcieniem. Nos: uwodzi czerwonymi owocami, takimi jak wiśnie, maliny i truskawki.
Usta: wyraziste, bogate i aromatyczne. Finisz wyraźny, świeży z delikatną nutą cytrusów.
Potrawy: dania wegetariańskie, sałaty, dania z grzybów, kaczki, doskonale sprawdzi się z potrawami kuchni azjatyckiej. Świetne jako aperitif
Arkusz danych